Σάββατο 25 Μαΐου 2019

10 συμπτώματα που πρέπει να προσέξω αν είμαι διαβητικός!!!


Αν είστε διαβητικός και έχετε έστω ένα από τα παρακάτω 10 συμπτώματα
στα πόδια σας δεν θα πρέπει να τα αγνοήσετε!!

1. Πόνος
2. Κράμπες
3. Μουδιάσματα
4. Μυρμηγκιάσματα

5. Κάψιμο
6. Σουβλιές ή τσιμπήματα
7. Φαγούρα
8. Κάψιμο ή πόνος στα πόδια που χειροτερεύουν τη νύχτα
9. Πόνος στις γάμπες με την βάδιση
10. Απώλεια αίσθησης (δεν αισθάνεσαι τον πόνο ακόμα και όταν έχεις ένα τραύμα)

Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα πιθανά έχετε περιφερική διαβητική νευροπάθεια και πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας που θα την διαγνώσει. Περιφερική διαβητική νευροπάθεια σημαίνει ότι ο διαβήτης έχει προκαλέσει βλάβες στα νεύρα των ποδιών σας. Η νευροπάθεια οδηγεί και σε απώλεια της αίσθησης, δηλαδή δεν αισθάνεσαι τον πόνο ακόμα και όταν έχεις ένα τραύμα.  Αυτό όμως είναι πολύ επικίνδυνο γιατί τότε τα πόδια σας κινδυνεύουν από τραυματισμούς και ανοιχτές πληγές (έλκη), που δεν θα αντιληφθείτε και θα οδηγήσουν σε λοίμωξη του ποδιού με πιθανή συνέπεια και έναν ακρωτηριασμό.


Το συμπλήρωμα διατροφής NEVRALIP 600 retard που περιέχει 9 συστατικά
(άλφα λιποϊκό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρο, πικολινικό χρώμιο, βιοτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, και βιταμίνη Ε) βοηθάει στην αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων της διαβητικής νευροπάθειας, πόνος, κράμπες μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, σουβλιές κ.ά., όπως έχει αποδειχθεί σε μελέτη.



Το NEVRALIP 600 retard έχει μελετηθεί στο κέντρο διαβητικού ποδιού του Λαϊκού νοσοκομείου σε ασθενείς με επώδυνη διαβητική νευροπάθεια.


Μάθε περισσότερα στο www.diavitiko-podi.gr