Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Απαλά χείλη τον χειμώνα




6 συμβουλές για απαλά χείλη τον χειμώνα


Τον χειμώνα τα χείλη σου έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα. Παρακάτω θα βρεις πώς μπορείς να τα φροντίσεις για να είναι πάντα ενυδατωμένα και απαλά!

1. Μην τα δαγκώνεις συνέχεια: έχεις την κακιά συνήθεια να δαγκώνεις διαρκώς τα χείλη σου από αμηχανία ή άγχος; Αυτό όμως μπορεί να τα αφυδατώσει και να τα κάνει ακόμη και να ματώνουν. Προσπάθησε να κόψεις την κακιά συνήθεια και άπλωσε το λιπ μπαλμ σου κάθε φορά που σου έρχεται να τα δαγκώσεις! Και το να γλείφεις συνέχεια τα χείλη σου τα κάνει να αφυδατώνονται οπότε απόφυγε το όσο μπορείς.

2. Η βαζελίνη να είναι καλά: όλοι λένε πως πρέπει να ενυδατώνουμε τα χείλη μας και είναι πολύ σωστό αυτό αρκετές φορές μέσα στη μέρα ειδικά τον χειμώνα που τα χείλη "σκάνε". Φρόντισε να έχεις σίγουρα ένα λιπ μπαλμ ενυδατικό στο γραφείο και όταν είσαι στο σπίτι άπλωσε τους λίγη βαζελίνη. Μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις για να είναι απαλά. Ιδανικά αν διαλέξεις λιπ-μπαλμ βρες ένα που έχει και αντηλιακό δείκτη για να προστατέψεις τα χείλη σου και από τον ήλιο! 

3. Αν θέλεις να βάψεις τα χείλη σου σε έντονο χρώμα τότε θα πρέπει τα χείλη σου να είναι απαλά και ενυδατωμένα γιατί αν είναι σκασμένα και απλώσεις πάνω τους ένα έντονο κραγιόν τότε το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει ωραίο. Φρόντισε να απλώσεις μια στρώση λιπ-μπαλμ πριν απλώσεις το μοβ ή το κόκκινο κραγιόν σου.

4. Προστάτεψε τα χείλη σου από τον αέρα και το κρύο φορώντας ένα μαντίλι ή κασκόλ γύρω από τον λαιμό σου και "κρύψε" τα χείλη σου. Πριν βγεις στο κρύο ενυδάτωσε τα χείλη σου για να μην αφυδατωθούν αργότερα.

5. Ντεμακιγιάζ χειλιών: μπορεί να ξεβάφτηκες από το μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο σου αλλά τα χείλη σου τα ξεχνάς και κοιμάσαι με το κόκκινο κραγιόν σου το βράδυ; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις να μην το ξεχνάς. Πριν πέσεις για ύπνο αφαίρεσε το κραγιόν από τα χείλη σου και κοιμήσου ήσυχη.

6. Η απολέπιση! Ναι και τα χείλη σου χρειάζονται απολέπιση! Με την οδοντόκρεμα σου και την οδοντόβουρτσα μου τρίψε λίγο τα χείλη σου και έχεις εύκολα ένα σούπερ σκραμπ για τα χείλη σου!


Avene Cold Cream Lipbalm