Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αντιγηραντική προστασία

Ο χρόνος περνάει και οι γυναίκες προσπαθούν, όσο μπορούν, να μην αποτυπώνονται πάνω τους τα σημάδια του. Υπάρχουν κάποια φανερά μυστικά που αν τα ακολουθήσουμε, σίγουρα θα κάνουμε τον χρόνο φίλο μας.

Προϊόντα περιποίησης: Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε κρέμες αντιγήρανσης που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτές μειώνουν τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες. Πολύ καλά αποτελέσματα έχουν και οι κρέμες νυχτός. 
Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών: Στην καθημερινότητά μας πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε μισό φλιτζάνι χυμό ροδιού, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι λεπτές γραμμές και χαρίζουμε στο δέρμα μας ελαστικότητα. Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει  πραγματικά θαύματα! Εξάλλου η διατροφή του καθενός «φαίνεται» στο πρόσωπό του. 

Μεσογειακή διατροφή
Πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά και η διατροφή να είναι στα πρότυπα της μεσογειακής αν θέλουμε να παραμείνουμε νέες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β2, Β6, Β12, 0 και Ε, καθώς και σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, πυρίτιο, σελήνιο, θείο και μαγγάνιο. 
Κατανάλωση νερού
Δύο με τρία λίτρα νερό καθημερινά κρίνονται αναγκαία. 
Άσκηση
Σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση παίζει φυσικά και η άσκηση. Βοηθάει στο χάσιμο κιλών, αλλά και στη μείωση των ρυτίδων. Ενδείκνυται και η γιόγκα.
Κακές συνήθειες
Όχι στο κάπνισμα, λιγότερο στρες και άγχος.
Πηγή

 

Korres Black Pine                                  Vichy Liftactiv

 

Lierac                                                 Vichy Neovadiol