Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών!

Τα περιττά κιλά που πήρατε τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν μαζί σας όλο τον χρόνο 


Σας προτείνουμε λοιπόν μερικές ρεαλιστικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αυτόν τον κίνδυνο.

1. Αποφύγετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι: μην ξεκινήσετε κάποια δίαιτα εξπρές ή κάποια δίαιτα που προτείνει την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου μόνο φαγητού (π.χ. μόνο φρούτα). Οι δίαιτες αυτές μπορεί να σας απαλλάξουν, αν καταφέρετε να τις ακολουθήσετε, από τα περιττά κιλά, όμως δεν προσφέρουν στον οργανισμό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ χάνετε ελάχιστο λίπος, και πιθανότατα θα πάρετε ξανά τα κιλά που χάσατε πολύ σύντομα.
2. Αν θέλετε να ξεκινήσετε δίαιτα και να χάσετε τα κιλά που πήρατε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα πρέπει απομακρύνετε τους πειρασμούς από το σπίτι. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, και τα άλλα Χριστουγεννιάτικα γλυκά μπορεί να σας εμποδίσουν να χάσετε αυτά τα κιλά. Μπορεί οι γιορτές να μην έχουν ακόμη τελειώσει, όμως για να μη χάσετε τον αυτοέλεγχό σας καλό είναι να μην έχετε σπίτι σας τέτοιους πειρασμούς. Αν περιμένετε επισκέψεις, αγοράζετε μόνο τις αναγκαίες ποσότητες για τους καλεσμένους λίγο πριν αυτοί έρθουν και κάντε υπομονή μέχρι το Ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς που πιθανότατα θα φάτε ξανά κάποιο γλυκό.

3. Για τα περιττά κιλά που ίσως πήρατε αυτές τις ημέρες δεν ευθύνονται μόνο οι διατροφικές σας ατασθαλίες, αλλά και η ραστώνη των Χριστουγέννων. Για να καταφέρετε να τα χάσετε, το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσετε τη δίαιτα με την άσκηση. Θα δείτε πολύ πιο άμεσα αποτελέσματα από αυτά που θα είχατε αν ακολουθούσατε μόνο κάποιους διατροφικούς περιορισμούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η έστω σύντομη καθημερινή άσκηση ίσως είναι το αντίδοτο για τις υπερβολές που κάνουμε στο φαγητό και τη μείωση των επιπτώσεων που έχει στην υγεία μας η ραστώνη των Χριστουγέννων, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπαθ.
4. Οι φυτικές ίνες, από τα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, ρυθμίζουν τη λειτουργία της πέψης, προκαλούν αίσθημα κορεσμού και αποτοξινώνουν το πεπτικό σύστημα.  Παράλληλα βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και αυτό είναι σημαντικό αν θέλετε να χάσετε βάρος. Αυξήστε λοιπόν τις φυτικές ίνες συνοδεύοντας πάντα με σαλάτα το φαγητό σας και τρώγοντας άφθονα φρούτα και λαχανικά.
5. Έχετε πάντα κατά νου οτι εκτός από το φαγητό είναι και το ποτό που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μας επιβαρύνει με αρκετές θερμίδες ιδιαίτερα αν συνοδεύεται από ξηρούς καρπούς. Πίνετε λοιπόν όσο μπορείτε με μέτρο και συνοδεύετε το ποτό σας με στικ καρότου ή άλλων λαχανικών για να μην πάρετε επιπλέον θερμίδες.

6. Τρώτε λίγο από όλα και συνοδεύετε πάντα τα γεύματα σας με σαλάτες χωρίς παχυντικές σος. Καλό είναι επίσης μόλις τελειώνετε το φαγητό σας, να σηκώνεστε από το τραπέζι ώστε να μην παρασύρεστε με την κουβέντα που έχετε με τους άλλους και φάτε περισσότερο.

7. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να μην αγχώνεστε με τις υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε σε πέρας. Στο πλαίσιο μιας μελέτης του Πανεπιστημίου του Γέιλ, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που αγχώνονται επειδή εκκρίνουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη που απελευθερώνεται όταν έχουμε στρες) έχουν την τάση να καταναλώνουν τρόφιμα υψηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά.


Βρείτε στο pharmacy128 τις καλύτερες τιμές της αγοράς σε όλα τα προϊόντα αδυνατίσματος και καλλυντικών!