Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Σωστή περιποίηση της επιδερμίδα το καλοκαίρι! Συμβουλές από την VICHY !!!


Φέτος το καλοκαίρι, είτε πρόκειται να μείνετε στην πόλη είτε να φύγετε για διακοπές, μην ξεχάσετε τα βασικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σας! Ρίξτε μια ματιά, καθώς φτιάχνουμε την τέλεια λίστα ομορφιάς για το καλοκαίρι, που θα κάνει την επιδερμίδα σας υπέροχη.
Ενυδατικό mist προσώπου
Αν σκοπεύετε να περάσετε πολύ χρόνο έξω, στη βεράντα κάποιου καφέ, ένα αναζωογονητικό mist προσώπου είναι απαραίτητο για να ενισχύσετε τις άμυνες της επιδερμίδας σας ενάντια στους παράγοντες που προκαλούν οξειδωτικό στρες, όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV. Όντας αρκετά μικρό για να χωράει στην τσάντα σας, το Mineralizing Thermal Water της Vichy όχι μόνο θα τονώσει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σας, αλλά επίσης θα αναπληρώσει τα μεταλλικά στοιχεία της κάνοντάς την πιο δυνατή. Απλώς εφαρμόστε το στο πρόσωπο και το ντεκολτέ, αμέσως μόλις αρχίσετε να νοιώθετε την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη.

Κουτί πρώτων βοηθειών


Η φροντίδα της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο προϊόντα περιποίησης! Φροντίστε να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα, όπως τσιρότα, εντομοαπωθητικό και αντισηπτική κρέμα, για τις μέρες εκείνες που το 
ηλιακό έγκαυμα δεν είναι ο μόνος εχθρός της επιδερμίδας σας. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε θερμότερα κλίματα, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και σταγόνες ματιών που θα σας βοηθήσουν με τις αλλεργίες, ιδίως αν οι διακοπές περιλαμβάνουν και τα παιδιά σας.

Λοσιόν για μετά τον ήλιο

Για τις μέρες που θα έχετε μείνει λίγο παραπάνω κάτω από τον ήλιο! Η λοσιόν για μετά τον ήλιο δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το ντουλάπι σας, όχι μόνο λόγω της καταπραϋντικής αίσθησης που προσφέρει, αλλά και για τις ενυδατικές της ιδιότητες που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να αναπλαστεί μετά την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.[1] Αν νοιώθετε την επιδερμίδα σας ξηρή, χωρίς όμως να βλέπετε ερυθρότητα, η συνηθισμένη σας λοσιόν σώματος θα είναι μια χαρά.

Μακιγιάζ που είναι ήπιο με την επιδερμίδα σας

Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να έχει αυτήν την υπέροχη, καλοκαιρινή λάμψη υγείας, είναι πολύ σημαντικό να την αφήνετε να αναπνέει. Γι’ αυτό, είναι καλό να μην το παρακάνετε με το μακιγιάζ σας, όταν έξω έχει ζέστη. Αντικαταστήστε το συνηθισμένο σας μέικαπ ή/και concealer με ένα μέικαπ με μεταλλικά στοιχεία που θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Εναλλακτικά, αν θέλετε πιο ελαφριά κάλυψη, επιλέξτε μια κρέμα BB με δείκτη προστασίας. Τέλος, σε ό,τι αφορά το κατάλληλο μακιγιάζ ματιών για το καλοκαίρι, δυο λέξεις έχουμε για εσάς: αδιάβροχη μάσκαρα.

SPF για πρόσωπο & σώμα


Το τελευταίο που θα βάλετε στη βαλίτσα ή την τσάντα σας είναι και το πρώτο που θα βγάλετε: αντιηλιακό! Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο υψηλότερη προστασία χρειάζεται. Όσον αφορά στο υπόλοιπο σώμα σας, περίπου 30
ml προϊόντος (ποσότητα σε μέγεθος μπάλας του γκολφ) είναι αρκετά για να σας εξασφαλίσουν επαρκή προστασία. Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιδερμίδα τείνει να παράγει περισσότερο σμήγμα, και η επιδερμίδα του προσώπου είναι ευαίσθητη. Για τον λόγο αυτόν, μετά από μια μέρα στον ήλιο, πρέπει απαραιτήτως να καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας, καθώς και να επιλέξετε ένα αντιηλιακό προσώπου με SPF τουλάχιστον ίσο με αυτό του αντιηλιακού σώματος.